KIND & OUDER

  'Fides' betekent 'vertrouwen'. Vertrouwen als kind, als jongere of als volwassene in jezelf. De Fides-methodiek wil via praktische en zichtbare manieren inzicht geven in jezelf en je omgeving. Om dit zichtbaar te maken is de methodiek o.a. gebaseerd op het gebruik maken van alledaagse 'symbolen'.

  Poster 'Wie ben jij'? (60 cm : 36 cm)

  De poster 'wie ben jij' is leuk om op te hangen. Alle Fides symbolen zitten 'verstopt' in de tekening. 

  De poster (gerecycled papier) kost € 4,- (excl. verzendkosten) en wordt verzonden in een stevige kartonnen koker. 

  SYMBOLEN

  Stacks Image 859915

  BALLON

  Bij het werken aan zelfvertrouwen en opkomen voor onszelf, is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Dit is te leren door ons een ballon voor te stellen in onze borst. We kunnen ons enorm opblazen. We kunnen ons een leeggelopen ballon voelen. Het fijnste is het om ‘1-ballon’ te zijn. Een goede houding helpt om aardig over onszelf te denken. Andersom helpt aardig over onszelf denken ook bij het verkrijgen van een goede houding.

  Stacks Image 859926

  DOMINO

  Beeldt meeloopgedrag uit en geeft daarmee inzicht in groepsprocessen. Met voldoende moed en zelfvertrouwen (1 ballon) lukt het steeds beter om ons niet mee te laten voeren, maar om ‘eruit te stappen’.

  Stacks Image 859882

  OKEE - OJEE

  Ons gedrag wordt erg bepaald door wat we denken. Door ‘ojee en oké gedachten’ te herkennen, krijgen we inzicht in ons gedrag. We leren hierdoor anders te handelen en daarmee de (vaak) irreële angsten en onzekerheden positief om te buigen.

  Stacks Image 859904

  SLEUTELBOS

  We zouden een probleem voor kunnen stellen als een gesloten deur. Om die deur te openen, hebben we een passende sleutel nodig. Als we een bos vol sleutels hebben, zit er bijna altijd wel eentje bij die past. We weten echter meestal niet meteen welke dat is. Aan de sleutelbos zit ook een grote sleutel. Met deze sleutel, die staat voor het vertrouwen dat er een oplossing is, gaan we sleutels proberen tot we de meest werkzame gevonden hebben.

  Stacks Image 859858

  100%

  We accepteren wie we zijn en hoe we zijn en dat laten we ook zien. We zijn goed zoals we zijn.

  Stacks Image 859893

  MATROESJKA

  Is een hulpmiddel om onszelf en anderen duidelijk te maken hoe we ons voelen. Het helpt ons om fijne en minder fijne gevoelens te accepteren, om er beter mee om te gaan. Ze zijn er en gaan ook weer voorbij. Het kan ons ook laten zien dat gevoelens, over iets dat niet met ons te maken heeft, te diep binnenkomen. Dat we ervoor kunnen kiezen om het los te laten.

  Stacks Image 859870

  RUGZAK

  We hebben als het ware een onzichtbare rugzak. De hele dag maken we vanalles mee en dat levert, samen met onze gedachten, allerlei gevoelens op. Deze ervaringen en de betekenis die we er aan gegeven hebben, hebben invloed op ons gedrag. Het is daarom belangrijk om met anderen te delen wat er in onze rugzak zit. Dan begrijpen we beter waarom we (of anderen) op bepaalde momenten reageren zoals we reageren.

  AANBOD

  Fides is voor jong en oud. Hier vind je een overzicht van de aangeboden activiteiten.

  Individuele begeleiding

  Voor kinderen en jongeren. De begeleiding wordt gegeven door Ingrid de Visser in onze praktijk in Heeswijk-Dinther (Nieuwlandsestraat 33). Tijdens een individuele afspraak kan er gewerkt worden aan uiteenlopende doelen. 

  Lees meer

  Groepstraining

  Leeftijd groep 5 t/m groep 8, omvat in totaal 10 bijeenkomsten van een uur, één keer per week op maandag van 18.00 tot 19.00 uur. Het betreft hier een specifieke weerbaarheidstraining, van afzonderlijk aangemelde kinderen. Meestal 8 kinderen in een groep.

  Lees meer

  Brugklasdag

  De brugklasdag is ieder jaar een leuke en interessante bijeenkomst waar je ook nog echt wat aan hebt!

  We werken die dag op een speelse manier (informatie, filmfragmenten, presenteren, rollenspel, lachen) aan o.a. uitstraling, zelfvertrouwen, positief denken, groepsdruk, leren omgaan met lastige situaties (dat kunnen soms ook leerkrachten zijn ;-) !


  Lees meer
  • Zelfvertrouwen

  • Betrokkenheid

  • Verbondenheid

  • Welbevinden

  BOEKEN

  Fides maakt gebruik van verschillende boekjes. Deze zijn eenvoudig te bestellen via info@fides-wbt.com.

  Een lees- en doe boek voor kinderen van 9 tot 13 jaar en anderen die het leuk en herkenbaar vinden. Voor jongens, voor meisjes, voor vrienden, voor leerlingen, voor doorzetters, twijfelaars, kanjers, dromers, voor eigenwijze kinderen, voor drukke en stille kinderen, voor kinderen met veel en wat minder zelfvertrouwen.

  Prijs € 12,50

  Een praktisch en makkelijk leesbaar boek voor ouders over zelfvertrouwen en weerbaarheid. Het boek bevat informatie, beschrijvingen uit de praktijk, tips en verschillende praktische hulpmiddelen. Na het lezen van dit boek kun je als ouder(s)- verzorger(s) meteen aan de slag met de aangereikte informatie.

  Prijs € 12,50

  My Image
  My Image

  OVER ONS

  'Fides' is in het jaar 2000 ontwikkeld en gaandeweg verder vormgegeven in het zuiden van Nederland. Sinds medio 2012 is deze bewezen krachtige methodiek ook gestart in het noorden. Hieronder meer informatie over wie wij zijn.

  De methodieken van “Fides” zijn ontwikkeld en vormgegeven door Henk & Ingrid de Visser, afkomstig uit Heeswijk-Dinther, Noord-Brabant. Zij hebben vanuit het onderwijs en de zorg ruime ervaring op het gebied van zelfvertrouwen en weerbaarheid bij kinderen. Vanaf ongeveer het jaar 2000 hebben zij hun ideeën, ervaringen en intenties vorm weten te geven binnen “Fides”.

  Engbert Braam heeft ruim 14 jaar ervaring als fulltime leerkracht en 4 jaar als directeur van een basisschool. Na al die jaren merkte hij dat zijn drijfveer vooral ligt bij de inzet op sociaal emotionele ontwikkeling. Via vrienden kwam hij in contact met Henk & Ingrid de Visser (grondleggers van 'Fides'). Al snel zag hij vanuit zijn jarenlange ervaring dat deze methodiek hét antwoord is op de vraag wat scholen nodig hebben voor een praktische en doeltreffende aanpak van sociaal emotionele ontwikkeling, zowel voor de kinderen als de leerkrachten en ouders. Na een intensieve training bij hen, in combinatie met een Post HBO-opleiding Professioneel Coachen, is medio 2012 Fides Noord van start gegaan...

  Jan-Jaap Klomp heeft als leerkracht en IB-er jarenlange ervaring binnen het onderwijs. Als goede vriend en nu ook directe collega van Engbert assisteert hij sinds najaar 2016 waar mogelijk bij de clinics op scholen. Met zijn ervaring, scherpe blik, kennis en relativeringsvermogen is hij een waardevolle kracht binnen het Fides-team. Naast het werken voor Fides geeft hij ook ICT-trainingen aan voornamelijk leerkrachten en docenten.

  WEBdeerSIGN image
  • (0413) 29 12 61
  • info@fides-wbt.com
  • www.fides-wbt.com

  Fides
  Nieuwlandsestraat 33
  5473 RT Heeswijk-Dinther